torstai 11. joulukuuta 2014

Kulmat kuntoon!

(kuvat: buzzfeed.com)

Yksi tämän syksyn kuumimmista trendeistä on ollut kulmien stailaus erilaisin menetelmin ja tämä suuntaus jatkaa epäilemättä kasvuaan myös tulevaa kevättä kohden.

Kulmakarvojen sanotaan olevan kasvojen kehykset ja huolitellut kulmat ovat ehdottomasti tämän sesongin must juttu. Tänään esittelemme muutamia vinkkejä, joiden avulla saat omat kulmasi edustavaan kuntoon niin arkeen kuin juhlaankin.


1) Muotoilu

Luonnostaan tummille ja tuuheille kulmille riittää mainiosti pelkkä siistiminen. Tämän hetken kulmatrendi suosii runsasta mallia, mutta muutenkin muotoilussa on hyvä pyrkiä luonnollisuuteen ja noudattaa malttia - ohuen ohueksi nypityt viivat eivät pue juuri ketään.

Muotoiltaessa keskitytään poistamaan ylimääräisiä karvoja kulmien alapuolelta, mutta myös yläreunaa saa tottakai siistitellä. Tavoiteltu malli on siipimäinen eli kulman linja kapenee ulkonurkkaa kohti. Unohda siis tasapaksuus, sisänurkka saa ja sen kuuluukin olla paksumpi! Alla pari esimerkkiä siitä, mihin kannattaa pyrkiä:




Kulmien siistiminen ei ole vain naisten hommaa, vaan myös miesten kulmia on hyvä siistiä, jos tuntuu ettei silmiä edes kunnolla näy karvojen seasta. Pisimmät karvat lyhentämällä ja muutaman ylimääräisen nyppäämällä saa jo ison parannuksen aikaan, ilman että kulmat näyttävät nypityiltä :)


2) Kestovärjäys

Mikäli kulmasi ovat luonnostaan vaaleat, kestovärjäys noin kuukauden välein on hyvä keino pitää kulmat näkyvinä ja samalla säästät aikaa meikkaamisessa. Kestoväreillä saadaan aikaan hyvin erilaisia lopputuloksia ihan vaalean ruskeista todella tummiin sävyihin. Kestovärjäys toki edellyttää, että kulmissa on karvoja mitä värjätä.


(kuvat: Heavy Hair 2014)

3) Meikki

Oma suosikkituotteeni kulmien meikkaamiseen on jauhemainen väri, jolla saa tasaisen ja pehmeän lookin. Kulmakynien väri ei usein levity yhtä tasaisesti tai saattaa jättää liian terävän "viivamaisen" jäljen, mutta tämä on toki ennen kaikkea makuasia.

Kun kulmista halutaan supersiistit ja kestävät esimerkiksi juhliin, seuraava tekniikka on osoittautunut oikein toimivaksi:

  • Pohjusta kulmat kevyesti meikkivoiteella ja puuterilla. Voit myös käyttää erillistä primeria jos sinulla sellainen sattuu olemaan.


  • Piirrä kulmien ääriviivat kulmakynällä. Tässä kohtaa voit hieman huijata kulmiin lisää paksuutta piirtämällä rajan aivan aavistuksen karvojen rajan yli. Häivytä raja pehmeäksi harjalla.


  • Täytä kulmat jauhemaisella värillä. Tähän tarkoitukseen käy kulmaväri tai ihan perus luomiväri, kunhan väri on matta ja tarpeeksi kylmän sävyinen. Lämpimät ruskeat saattavat näyttää kulmissa liian punertavilta, vaikka ne luomilla olisivatkin kivan näköisiä.


  • Jos kulmillasi on tapana olla vähän kurittomat, voit kiinnittää ne paikalleen kulmageelillä tai sen puuttuessa sipaisemalla kierreharjalla kulmiin kevyesti hiuslakkaa.



4) Kestopigmentointi

Jos päivittäinen meikkaaminen tuntuu hankalalta, kulmien pigmentointi takaa siistit kulmat jopa useiksi vuosiksi. Nykyään pigmentointitekniikat ovat jo todella kehittyneitä ja niillä saadaan luotua aidon näköisiä lopputuloksia, joiden väri säilyy muuttumattomana pitkään.

Alla esimerkki manuaalisella SofTap -tekniikalla tehdystä kulmien pigmentoinnista, aika hienon näköistä eikö? :)

(kuva; Kengurumimmit / Teija Metsäranta)

SofTap -pigmentointeja tekee Tampereella usean vuoden kokemuksella Kengurumimmien Teija Metsäranta.


-Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti